Att jaga på natten

Att vara ute i skogen på natten kan både vara spännande och lite läskigt. För många jägare är dock den nattliga jakten den allra roligaste. Men vilken utrustning behöver man för att jaga på natten, och vad är bra att tänka på?

Se i mörkret

Ska man jaga på natten kan man inte sitta med en strålkastare som lyser upp halva skogen. Då kommer djuren inte i närheten. Med ett effektivt nattsikte blir det genast enklare att upptäcka djur som rör sig i mörkret utan att de störs. Vissa nattsikten registrerar djurens kroppsvärme, andra skickar ut en laserstråle som djuren inte märker av.

Ett annat alternativ är att jaga på en plats där det finns fast belysning som djuren är van vid, eller att helt enkelt vänta tills dess att det är fullmåne.

Vilka djur kan man jaga?

Inte alla djur får jagas efter mörkrets inbrott. Det vanligaste är att man jagar vildsvin i mörker. När det gäller jakt på älg och andra djur jagar man vanligen på dagen men vid eftersök kan även natlig jakt förekomma.

Investera i bra utrustning och kläder

När det gäller jakt på natten kan det vara klokt att ha bra kläder och utrustning. Även på sommaren kan nätterna vara lite kyliga. I regel kan det vara klokt att spendera lite extra pengar på den utrustning som används för nattlig jakt. Då får man en roligare och mer intressant upplevelse i skogen.

Categories: Uncategorized
fportfolio