Rätt klädd för jakten

Som jägare spenderar man en hel del tid ute i skogen. De allra flesta jägare jagar oavsett väder och det ställer en hel del krav på kläderna man bär. Men vad bör man tänka på när man ska välja jaktkläder?

Bekväma och hållbara kläder

När man letar efter bra friluftskläder att ha vid jakten bör man tänka på att de ska vara bekväma att bära. Man ska kunna röra sig väl i dem och de får inte låta för mycket. Det finns speciella jaktkläder men om man inte vet att man vill fortsätta med jakt kan det kännas dumt att köpa sådana. Då fungerar vanliga fritidskläder minst lika bra. De kan även användas till exempelvis trädgårdsarbete. Fritidskläderna är dessutom hållbara och finns för olika årstider.

Vikten av att synas

Som jägare vill man inte att djuren upptäcker en i skogen men samtidigt får man inte vara för osynlig. Andra jägare måste se en så att man inte råkar blir skadeskjuten eller rent av avlider på grund av ett skott. Många jägare väljer kläder som smälter in bra i naturen men som har detaljer i orange eller reflexgult. Andra tar på sig en orange keps eller virar orange tejp runt mössan för att synas för andra människor i skogen.

Förvaring i kläderna

Förvaring är en sådan sak man aldrig kan ha för mycket av i kläderna. Som jägare kan man behöva ha med sig en del ammunition, en jaktradio, hundkoppel, termos, smörgåsar, nycklar, mobil och mycket annat. Bra fickor som kan stängas, och som helst är vattentäta är därför ett stort plus om man ska vara ute i skogen en hel dag. Med bra förvaring i jaktkläderna kanske man också slipper bära runt på en tung jaktryggsäck.

Categories: Uncategorized
fportfolio