Tidsfördriv på jaktpasset

Allt fler personer upptäcker idag tjusningen med jakt. Jakten kan bedrivas från torn, eller från markpass där jägaren sitter eller står i marknivå. Under en jaktdag kan det ta lång tid innan det händer något, och det kan bli många timmars väntande på ett pass innan antingen jägaren själv eller någon annan ser eller hör ett djur. Men vad ska man göra under denna tid? Eftersom att djur inte kommer fram om man inte är tyst är det inte direkt läge att prassla med saker eller gå runt. Om man däremot väntar på att hundar ska driva fram ett djur och den är långt borta kan man låta lite. Om man har sällskap på passet kan man till och med prata lite. Vissa jägare passar till och med på att sova en stund om inget händer! Men vad mer kan man egentligen hitta på när man står eller sitter där.

Hur fördriver man tiden?

Jakt kan bedrivas både när det är varmt och när det är kallt. Om man får ett pass där det finns ett väl inbyggt torn som har tak och skyddar mot väder och vind kan det vara ganska mysigt att sitta där. förhoppningsvis är du ensam och hör bara skogens olika ljud. Det är svårt att inte slumra till en liten stund. Många jägare tar med sig en termos kaffe och några smörgåsar att äta när det drar ut på tiden. Det får dagen att gå lite snabbare. Andra sitter där och bara tar det lugnt och kommer bort från vardagen ett tag. Vissa jägare tar med sig en bok eller tidning och läser i den på passet, i väntan på att något ska hända. Om man har ett markpass kan man också röra lite på sig, vilket kan vara en fördel om det är riktigt kallt ute. Då kan det också finnas möjlighet att sätta sig i bilen och få lite värme om kylan blir alldeles för påtaglig och man mår dåligt av den.

Underhållning i mobilen

Idag blir mobiltäckningen bättre på många håll och ibland kan man ha bra täckning även mitt i skogen. Det gör att många jägare kan finna nöje och tidsfördriv i telefonen. För den hockeyintresserade finns det till exempel en nhl shop i mobilen där man kan köpa saker. Dessutom finns det flera spännande spel man kan spela både med och utan internetuppkoppling. Många har även möjlighet att jobba i mobilen och då kan det vara en mycket bra idé. Det blir också mer och mer populärt att handla via mobilen och det är också något som många passar på att göra när de väntar. Andra tar helt enkelt fram mobilen och läser lite nyheter, går in på sociala medier, läser meddelanden eller något annat. Det finns också många som väljer att lyssna på musik för att kunna slappna av ordentligt. Jakten är för många ett nöje som inte per automatik innebär att man måste skjuta något varje gång.

Categories: Jakt
fportfolio